Ervaring

Nolitha is de alias voor Froukelien IJntema, een netwerk-, ‘community’- en bruggenbouwer in hart en nieren. Dit doe ik in binnen- en buitenland door het begeleiden, trainen en coachen van groepen en teams in het vinden van hun stem en bestemming.

  • Nolitha was mede-ontwikkelaar, hoofdtrainer en netwerkaanjager in ‘Op Eigen Kracht naar een baan in Utrecht’, dat laagopgeleide vrouwen zonder uitkering richting werk hielp. De aanpak werd genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Ook werd Nolitha uitgenodigd om een dialoogtafel te begeleiden met Koningin Máxima
  • Nolitha bracht maatschappelijke partijen nader tot elkaar rond het terugdringen van Schoolverzuim van jongeren met een beperking,
  • Nolitha ontwikkelde een training voor de uitrol van de methodiek Tijd voor Elkaar en voerde deze op diverse plekken in het land uit. Dit was een voorloper van de inmiddels vele online aanpakken tot het stimuleren van burenhulp en samen leuke dingen doen in je buurt. Zij werkte hierin samen met de grondlegger van de methodiek, Pascal van Wanrooy.
  • In Zuid-Afrika trainde en coachte Nolitha kleinschalige rurale bedrijfjes in het versterken van hun ‘business skills’. Mijn grootste bijdrage als Executive Manager was het laten ervaren van de kracht van samenwerking tussen de ondernemingen, waardoor ze minder kwetsbaar werden voor de effecten van armoede. Tijdens mijn leiderschap besloten de ondernemers zichzelf ‘Hilltop Empowerment Centre‘ te noemen, wat ik als compliment beschouw.
  • Ook werkte ik met succes samen met Roma in Midden- en Oost-Europa aan hun zelforganisatie, zichtbaarheid, en vermogen tot belangenbehartiging, en was mede-oprichter van het ERGO Network. Verder ontwikkelde ik een methodiek rond microkredieten voor Roma.
  • Nolitha trainde teams van professionals in het sociaal domein in Nederland in Welzijn Nieuwe Stijl,
  • Verder werkte zij o.a. voor Vluchtelingenwerk en een anti-discriminatiebureau, en gaf trainingen aan allochtone zelforganisaties en taalles aan nieuwe Nederlanders.

Ik behaalde mijn Master’s graad in Internationale Ontwikkelingsstudies aan de Radboud Universiteit Nijmegen, studeerde af in Multi-Etnisch Welzijnswerk (CMV) aan Hogeschool De Horst te Driebergen, ben bevoegd Docent BasisEducatie voor volwassenen, Narrative Coach™ Certified Practitioner, en Integrative Development Certified Practitioner.