Koningin Máxima ziet talenten voor werk

Tijdens het Taal doet meer College op 15 januari 2015 gaan werkgevers van 50 bedrijven aan dialoogtafels in gesprek met (o.a.) deelneemsters en vrijwillige loopbaancoaches van ‘Op Eigen Kracht naar een baan in Utrecht’. Ook Koningin Máxima is bij deze gesprekken aanwezig.

Als trainer van ‘Eigen Kracht Utrecht’ vanuit mijn bedrijf Nolitha, begeleid ik een dialoogtafel, waaraan ook Koningin Máxima, burgemeester van Utrecht Jan van Zanen en Commissaris der Koningin Willibrord van Beek aanschuiven.

We gaan op zoek naar concrete manieren om de talenten en capaciteiten van mensen met taalachterstand te ontdekken en benutten en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

De deelnemende Eigen Kracht vrouwen hebben zich gisteren samen goed voorbereid. Nieuwsgierig wat er te leren valt, zullen ze zichzelf laten zien en horen en benutten deze kans om te netwerken.

Koningin Máxima lanceert ook de ‘Krachtvinder’, een online portal waar verborgen talenten zich in video-pitches presenteren aan potentiële werkgevers. Onder hen een flink aantal Eigen Kracht vrouwen! De Krachtvinder nodigt werkgevers uit om verder te kijken dan de taalvaardigheid en elkaar makkelijker te vinden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.